1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Bråk på Gamlegården – en person förd till sjukhus

Polisen var från halv tio på lördagskvällen på Gamlegården, efter larm om ett bråk med flera personer inblandade. Bråket har av allt att döma skett utomhus. För två veckor sedan fick polisen larm om skottlossning efter att en person blivit jagad med tillhygge.
Kristianstad • Publicerad 11 april 2022
Det var ett stort bråk på Gamlegården under lördagskvällen. En man med misstänkta stick- eller skärskador fördes till sjukhus med ambulans.
Det var ett stort bråk på Gamlegården under lördagskvällen. En man med misstänkta stick- eller skärskador fördes till sjukhus med ambulans.Foto: Jens Christian

Bråket under lördagen ska ha skett nära Göingegatan, enligt Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson. Ett antal personer ska vara skadade, en person har förts till sjukhus med ambulans.

Polisen skriver på sin hemsida att en man förts till sjukhus med ambulans och att han har förmodade stick- eller skärskador. Skadeläget är okänt.

Ett område spärrades av på lördagskvällen.
Ett område spärrades av på lördagskvällen.Foto: jens christian

Det finns uppgifter om att stickvapen ska ha varit synliga i samband med bråket.

Klockan halv fyra fredagen den 25 mars fick polisen in ett larm om att en person blev jagad med ett tillhygge på Gamlegården.

Jakten ska ha skett i närheten av Albogatan. När polisen nästan var framme vid adressen kom ytterligare larm om att någon sett ett pistolliknande föremål i samband med jakten. Skott misstänks också ha avlossats.

En man i 40-årsåldern greps misstänkt för grovt vapenbrott, men släpptes senare på fri fot.

En anmälan om försök till mord har också upprättats, i det fallet är den gripne målsägande, det vill säga offer, enligt uppgifter på polisens hemsida. När det gäller den misstanken har ingen person gripits.

KB
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.