1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Biljakt slutade i trafikolycka – polisbil körde av vägen

Vid en biljakt ska en personbil ha voltat på en mindre väg, väster om Broby. Poliserna som följde efter fick köra av vägen – för att undvika en krock.
Östra Göinge • Publicerad 20 oktober 2020
Det var mitt i natten den gångna helgen som olyckorna inträffade. Polisen jagade en bil som inte stannat. Ambulans och räddningskår fick rycka ut.
Det var mitt i natten den gångna helgen som olyckorna inträffade. Polisen jagade en bil som inte stannat. Ambulans och räddningskår fick rycka ut.Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Det var mitt i natten. Polisen gjorde ett tecken åt föraren att stanna. Men han fortsatte köra. Då följde polisen efter bilen. På en mindre väg i Oröd tog det stopp, bilen ska ha voltat.

”När polisen börjar komma ikapp tog föraren en kurva för snabbt. Bilen lade sig på taket”
Marielle Kamp, polisen i Kristianstad

– När polisen börjar komma ikapp tog föraren en kurva för snabbt. Bilen lade sig på taket, säger Marielle Kamp, vid polisen i Kristianstad.

Poliserna höll på att krocka med bilen. Därför fick polisen köra ner i ett dike, där ett stengärde fanns. Ingen av polismännen skadades.

Alla personer lyckades ta sig ur bilarna på egen hand.

Det två männen, båda i 20-årsåldern, omhändertogs för provtagning, men de släpptes senare.

De är misstänkta för narkotikabrott, drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning och trafikbrott.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.