1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Bibliotek stängs efter öppen droghantering

Det har varit stökigt en längre tid på biblioteket på Gamlegården. För några dagar sedan hanterades droger helt öppet inne på biblioteket. Därför stängs biblioteket på eftermiddagarna året ut.
Kristianstad • Publicerad 23 oktober 2020
Så här såg det ut vid Gamlegårdens bibliotek under nyårshelgen.
Så här såg det ut vid Gamlegårdens bibliotek under nyårshelgen.Foto: Tommy Svensson

Biblioteket på Gamlegården har utsatts för skadegörelse. Och under en längre tid har det varit stökigt på eftermiddagarna. Då har många barn kommit till biblioteket efter skoltid. De har inte kunnat uppföra sig.

”Det gör ont i mitt hjärta. Att stänga är trist men tvunget”
Lena Ohlsson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden

– Vi har förstärkt med personal och haft stängt en eftermiddag i veckan. Och nu har det varit synlig droghantering inne på biblioteket. Så har vi beslutat att stänga alla eftermiddagar under resten av året, säger Ulrika Cedell, kultur- och fritidschef.

Personalens arbetsmiljö måste säkras. Beslutet att stänga fick politikerna i kultur- och fritidsnämndens information om på sitt sammanträde på torsdagen.

– Det gör ont i mitt hjärta. Att stänga är trist men tvunget, säger Lena Ohlsson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Nämndens vice ordförande Therese Sturesson (S) säger:

– Vi gör vad vi kan för vår personal.

Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.