1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Bästa biennalen – konstfestival för barnen

Den stora konstfestivalen Bästa biennalen är så smått igång, men det mesta inträffar under nästa veckas skollov. Och då blir det möjligt för alla barn att själv skapa – allt från dinosaurier till pappersverk, fåglar och figurer.
Skån • Publicerad 29 oktober 2021
På konsthallen i Kristianstad kommer konstnären Ruben Wätte att ta fram en stor skulptur ihop med barn.
På konsthallen i Kristianstad kommer konstnären Ruben Wätte att ta fram en stor skulptur ihop med barn.Foto: Pressbild

I helgen invigdes årets konstfestival Bästa Biennalen. Så stor som den är nu har den aldrig varit, med utställningar, visningar, workshops och verkstäder runt om i hela Skåne och flera andra regioner.

Det är till barn och unga som denna konstsatsning riktar sig, och det allra mesta inträffar under höstlovet den första veckan i november (vecka 44). Fast i Broby har den redan kommit igång, där konstnären Ulrika Wennerberg har arbetat med elever vid Prästavångsskolan och tagit fram olika delar som formar kroppar på väggar. Dessa delar går sedan att flytta runt. Fler chanser följer.

De kommande dagarna kan de som vill vara med testa att förändra bilder i Osby, skapa pappersskulpturer på Wanås eller bygga ett högt verk i Kristianstad.

Hela programmet – med platser, datum och exakta tider – finns på Bästa Biennalens webbsida.

Sune JohannessonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.