1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Anställd ljög i cv – varslas om avsked

En anställd på arbete och välfärdsförvaltningen ljög i sitt cv. Nu varslas hon om avsked.
Kristianstad • Publicerad 9 oktober 2020
”Vi har meddelat att vi överväger att avskeda medarbetaren. Något annat kan jag inte kommentera i nuläget”, säger Charlotte Nygren-Bonnier, chef för arbete och välfärdsförvaltningen.
”Vi har meddelat att vi överväger att avskeda medarbetaren. Något annat kan jag inte kommentera i nuläget”, säger Charlotte Nygren-Bonnier, chef för arbete och välfärdsförvaltningen.Foto: Karl-Magnus Lundvall

Den anställda arbetar på VLC, Väglednings- och lärcentrum. Jobbet fick hon i december 2015.

Kristianstadsbladet avslöjade i augusti att den anställda i sitt cv uppgett att hon har läst beteendevetenskap på Lunds universitet. När Kristianstadsbladet undersökte saken med universitetet så fanns där inga uppgifter om att hon studerat där.

Högskolan i Kristianstad har konstaterat att den anställda varit registrerad för flera olika utbildningar där, bland annat organisationsteori och projektledning, psykologi och Östasienkunskap. Fast något resultat för utbildningarna fanns inte. Hon har inte tagit några poäng.

Vid ett möte med ledningen för VLC den 18 augusti stod den anställda fast vid att hon lämnat korrekt uppgifter i sitt cv.

Efter Kristianstadsbladets avslöjande gjorde arbete och välfärdsförvaltningen en utredning. Den visade att det finns fler felaktigheter i cv:t.

Av nio uppgivna utbildningar kunde kommunen endast få två styrkta.

I en motattack mot arbetsgivaren skickade den anställda in ett intyg på en tvådagars projektledarutbildning från 2012.

Måndagen den 5 oktober varslade arbete och välfärdsförvaltningen den anställda om avsked. Hennes fackförbund har också informerats om att arbetsgivaren vill avskeda den anställda.

Förvaltningschefen Charlotte Nygren-Bonnier säger:

– Vi har meddelat att vi överväger att avskeda medarbetaren. Något annat kan jag inte kommentera i nuläget.

Den anställda och hennes fack har nu en vecka på sig att begära överläggning kring varslet om avsked.

Matti StenrosenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.