1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Alla restriktioner slopas nästa vecka

Coronarestriktionerna kommer att lyftas från den 9 februari.
– Det börjar bli dags att öppna upp Sverige igen, säger statsminister Magdalena Andersson (S).
Kristianstad • Publicerad 3 februari 2022
Socialminister Lena Hallengren, statsminister Magdalena Andersson (S) och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell håller pressträff i Rosenbad.
Socialminister Lena Hallengren, statsminister Magdalena Andersson (S) och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell håller pressträff i Rosenbad.Foto: Marko Säävälä /TT
”En stor lättnad för många företagare”
Magdalena Andersson (S), statsminister

– Jag vet att dagens besked innebär en stor lättnad för många företagare, inte minst inom restaurang- och hotellbranschen och nöjes- och kulturbranschen, säger Magdalena Andersson.

Restauranger och kaféer slipper regler om avstånd och storlek på sällskap från 9 februari.
Restauranger och kaféer slipper regler om avstånd och storlek på sällskap från 9 februari.Foto: JOEL MARKLUND

– Regeringens aviserade stöd ligger fast.

Beskedet kommer på en pressträff tillsammans med socialminister Lena Hallengren (S) och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell.

Att restriktionerna tas bort innebär bland annat att deltagartak försvinner, att restauranger och kaféer slipper regler om avstånd och storlek på sällskap och även att särskilda regler för cuper och privata fester i hyrda lokaler tas bort.

(TT/BLT)
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.