1. Svenska
  2. English
  3. العربية

All inclusive – ny mötesplats

”Alla ska känna sig välkomna till kvällar med gemenskap och olika aktiviteter”, säger Stefan Andersson, verksamhetsledare för AlltMöjligt-verkstaden i Broby, som öppnar en ny mötesplats.
Broby • Publicerad 21 september 2020
”Jag tror det är bra sak för asylprocessen. Här kan man hjälpa varandra och slippa sitta ensam”, säger Baris Tosun. Han är asylsökande och är volontär på AlltMöjligt. Han kom till Sverige med sin familj för tio månader sedan.
”Jag tror det är bra sak för asylprocessen. Här kan man hjälpa varandra och slippa sitta ensam”, säger Baris Tosun. Han är asylsökande och är volontär på AlltMöjligt. Han kom till Sverige med sin familj för tio månader sedan.Foto: Inga-Lill Bengtsson

AlltMöjligt vill skapa en ny stor mötesplats, i första hand för asylsökande men också för alla som bor i kommunen.

– Vi vänder oss till hela familjen och det är på kvällstid. Vi kommer att ha öppet en gång i veckan, på torsdagar med start från den 24 september, berättar Linda Svenle som jobbar på AlltMöjligt-verkstaden.

En kväll i veckan ska mötesplatsen vara öppen. Alla är välkomna hälsar Baris Tosun, asylsökande och volontär, Stefan Andersson, verksamhetsledare och Linda Svenle på AlltMöjligt-verkstaden.
En kväll i veckan ska mötesplatsen vara öppen. Alla är välkomna hälsar Baris Tosun, asylsökande och volontär, Stefan Andersson, verksamhetsledare och Linda Svenle på AlltMöjligt-verkstaden.Foto: Inga-Lill Bengtsson

Mötesplatsen kommer att finnas i second hand-butiken hos AlltMöjligt på Storgatan 38 i Broby.

Second- hand butiken ska vara öppen. Vem som helst kan titta in.

– Det har länge funnits ett önskemål om att ha öppet på kvällar, säger Svenle.

Mötesplatsen, anpassad för corona, ska vara öppen för alla som bor i kommunen.

– Det här ska vara en plats som främjar integration och där man kan känna sig trygg.

Scenen är ny, för musik, läsa dikter, föredrag med mera. Mötesplatsen öppnar den 24 september klockan 16-19. Då blir det också invigning.
Scenen är ny, för musik, läsa dikter, föredrag med mera. Mötesplatsen öppnar den 24 september klockan 16-19. Då blir det också invigning.Foto: Inga-Lill Bengtsson

I Östra Göinge finns i dag 290 asylsökande.

Deltagarna kan komma med förslag på aktiviteter. Det blir också samtal om olika ämnen som arbete, samhälle, föreningsliv och bostäder.

– Tanken är att det ska finnas möjlighet att ta hand om barnen medan föräldrarna deltar i någon aktivitet. Vi har ju olika verkstäder och lokaler, säger Linda Svenle.

Den nya mötesplatsen stöttas av Länsstyrelsen Skåne, ABF, Vuxenskolan, Sensus, Svenska kyrkan, Östra Göinge kommun, Fryshuset, Ibn Rushd och några till.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.