Annons
  1. Svenska
  2. العربية
  3. English

Affärsexperten Susanne-Kikki hjälper nya företag komma igång

Susanne-Kikki Israelsson har ett tydligt mål – hon vill hjälpa nya företag komma igång.
Nyföretagarcentrum erbjuder till och med gratis rådgivning med affärsplaner och budgetering.
– Vårt mål är att ta fram fler nya företag, och att de ska bli livskraftiga, säger Susanne-Kikki.
Kristianstad • Publicerad 5 september 2023
Susanne-Kikki Israelsson är affärsutvecklare och rådgivare på Nyföretagarcentrum.
Susanne-Kikki Israelsson är affärsutvecklare och rådgivare på Nyföretagarcentrum.Foto: Sofyan Aswad

Att starta ett företag är sällan en enkel uppgift. Det kräver en bra idé, hårt arbete och en god förståelse för affärsvärlden. Och det är här Susanne-Kikki Israelsson kommer in i bilden.

Hon har tillbringat sju år i Shanghai och 1,5 år i Tokyo, bland andra städer runt om i världen.

Annons

Susanne-Kikki beskriver möten med människor och kulturer från olika delar av världen som berikande, vilket hjälper henne att förstå samhällets ständiga förändring.

Nyföretagarcentrum erbjuder kostnadsfri och konfidentiell rådgivning till dig som funderar på att starta företag eller precis har startat eller vill ta nästa steg i ditt företagande, säger Susanne-Kikki Israelsson.
Nyföretagarcentrum erbjuder kostnadsfri och konfidentiell rådgivning till dig som funderar på att starta företag eller precis har startat eller vill ta nästa steg i ditt företagande, säger Susanne-Kikki Israelsson.Foto: Sofyan Aswad

– Vi är som en stor familj här på Nyföretagarcentrum, och vi stöttar dem som vill starta eget på varje steg i processen. Vårt mål är att ta fram fler nya företag, och att de ska bli livskraftiga. Därför vill vi hjälpa till i starten så att det blir rätt från början, säger Susanne-Kikki och fortsätter:

– Mitt arbete är mer än bara ett jobb – det är en möjlighet att hjälpa företagare i Kristianstad att utvecklas.

Hennes roll innefattar allt från att hjälpa blivande företagare att fylla i blanketter till att utforma effektiva affärsplaner och realistiska budgetar.

Centrumet erbjuder ett brett utbud av tjänster, inklusive gratis hjälp med affärsplaner och budgetering – en tjänst som kan vara kostsam om den köps genom revisorer eller privata företag.

– Vad som särskiljer Nyföretagarcentrum är att all denna expertis och rådgivning är tillgänglig helt kostnadsfritt.

De flesta nyanlända har svårt att registrera och starta ett företag i Sverige. Det är en del av vår mission att göra processen så smidig och kostnadseffektiv som möjligt, säger hon.
De flesta nyanlända har svårt att registrera och starta ett företag i Sverige. Det är en del av vår mission att göra processen så smidig och kostnadseffektiv som möjligt, säger hon.Foto: Sofyan Aswad

Susanne-Kikkis passion för sitt arbete går utöver att bara hjälpa nya företag att komma igång. Hon är fast besluten att se till att de har de bästa chanserna att bli framgångsrika på lång sikt.

– Många nyanlända har svårt att navigera i processen att registrera och starta ett företag i Sverige. Det är ofta komplicerat och kan vara kostsamt, särskilt för någon som just har landat i Sverige, berättar hon.

– Men hon ser inte detta som en barriär, utan som en utmaning att övervinna. Det är en del av vår uppgift att göra processen så smidig och kostnadseffektiv som möjligt.

Israelsson har rest och arbetat runt om i världen, och bott i såväl Shanghai som Tokyo. Hon anser att hennes erfarenhet av att arbeta i olika kulturer berikar hennes arbete i Nyföretagarcentrum.
Israelsson har rest och arbetat runt om i världen, och bott i såväl Shanghai som Tokyo. Hon anser att hennes erfarenhet av att arbeta i olika kulturer berikar hennes arbete i Nyföretagarcentrum.Foto: Sofyan Aswad
Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons