unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

ABK: Hyrorna höjs från 1 januari

Från och med den 1 januari 2021 höjer ABK hyrorna med i genomsnitt 0,75 procent. Höjningen beror på ökade kostnader för taxor och underhåll, men också ökade kostnader för bevakning och högre premier för försäkringar.
ABK höjer sina hyror, men olika mycket. Var lägenheten ligger ( i vilket område) och standard avgör.
ABK höjer sina hyror, men olika mycket. Var lägenheten ligger ( i vilket område) och standard avgör.
Foto: Lasse Ottosson

Hyrorna höjs olika mycket, beroende på var lägenheten ligger (i vilket område) och standard. Det kan vara så att lägenheter i samma fastighet höjs olika mycket, beroende på olika storlek och standard.

quote
Viktigt att hyrorna hålls ner under 2021. Vanligt folk måste ha råd att bo kvar i sina lägenheter

Det är Hyresgästföreningen och AB Kristianstadsbyggen, ABK, som förhandlat om hyrorna. Förra året höjde hyrorna med 1,50 procent. Det skriver Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

– På grund av coronapandemin är det mycket viktigt att hyrorna hålls ner under 2021. Vanligt folk måste ha råd att bo kvar i sina lägenheter, säger Pontus Wengsén, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne.

– Ett år som detta måste vi ha en klart lägre hyreshöjning än förra året. ABK är nu ett av de bolag som tagit ansvar i förhandlingarna, med insikt i de ekonomiska utmaningar som många hyresgäster står inför, säger Evalena Agertoft, förhandlingschef på Hyresgästföreningen.

Cirka 9 000 lägenheter berörs av hyreshöjningen.