GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

67-åring hotade spränga Kronofogden – ställer upp för SD i höst

En 67-årig man – som står på SD:s vallista i Östra Göinge – hotade spränga Kronofogden i ett telefonsamtal till myndigheten.
Östra Göinge • Publicerad 7 juli 2022
Den 12 oktober i fjol ringde 67-åringen till Kronofogdemyndigheten i Kristianstad.
Den 12 oktober i fjol ringde 67-åringen till Kronofogdemyndigheten i Kristianstad.Foto: Johan Nilsson/TT

Den 12 oktober i fjol ringde 67-åringen till Kronofogdemyndigheten i Kristianstad.

Han var då mycket arg efter ett utmätningsbeslut och berättade för kundtjänstmedarbetaren att ”de skulle ge fan i hans pengar” och ”om de tar en krona från honom blev det döden för Kronofogdemyndigheten”, enligt en kvinna som jobbade i kundtjänsten.

Samtalet avslutades med att han berättade att han skulle spränga Kronofogdemyndigheten i Kristianstad, enligt domen. Sedan la han på.

67-åringen ställer upp för Sverigedemokraterna i Östra Göinge inför valet i höst.

Förutom hotet mot Kronofogden döms 67-åringen även för hemfridsbrott – efter att ha vägrat lämna en fastighet där en släkting bor.

Enligt släktingen ska 67-åringen bland annat ha sagt ”ni ska inte vara här, ni ska ut”.

Göte Färm (SD) är gruppledare för partiet i Östra Göinge.
Göte Färm (SD) är gruppledare för partiet i Östra Göinge.Foto: Mikael Persson

Göte Färm – gruppledare för Sverigedemokraterna i Östra Göinge är besviken över att få höra om 67-åringens dom.

– Vi har nu startat ett uteslutningsärende och bett att det ska hanteras skyndsamt. Så länge får han ha time out, han är avstängd.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.