1. Svenska
  2. English
  3. العربية

50 nya jobb kan sökas av ungdomar

Cirka 50 ungdomar får chans till jobb i Kristianstads kommun i höst. Bland annat finns det prova-på-jobb på helger för främst nyanlända. Syftet är att ge de unga en inblick i arbetslivet – och inspirera unga till att utbilda sig för jobb i kommunala yrken.
Kristianstad • Publicerad 29 juni 2021
För en del studenter är framtiden mindre ljus, de går ut i arbetslöshet.  Arbetslösheten bland unga har ökat under pandemin. 50 av dem kan få jobb inom kommunen.
För en del studenter är framtiden mindre ljus, de går ut i arbetslöshet. Arbetslösheten bland unga har ökat under pandemin. 50 av dem kan få jobb inom kommunen.Foto: Samuel Slättman

Arbetslösheten bland ungdomar är hög. Därför har staten gett bidrag till kommunerna för att de ska erbjuda jobb.

Det finns tre olika målgrupper:

Studier plus ungdomsjobb 50 procent är för ungdomar som inte klarat gymnasiet. Tjänsterna är på 50 procent under cirka tre-fyra månader. Du kombinerar jobb med att läsa in ett eller två ämnen på Komvux. Ansökan är redan öppen. Läs mer på kommunens webb.

Många studenter vet inte vad de ska göra till hösten. För unga som blir arbetslösa finns chans att kombinera jobb i kommunen med studier.
Många studenter vet inte vad de ska göra till hösten. För unga som blir arbetslösa finns chans att kombinera jobb i kommunen med studier.Foto: Janerik Henriksson/TT

Prova-på-jobb på helger, det vill säga att plocka skräp i kommunen. Under sommaren plockar cirka 200 ungdomar skräp i kommunen. Till hösten kan fler få göra det som prova på-jobb. Du kan ansöka från den 5 juli på kommunens webbplats.

Provjobb i kommunala yrken är för ungdomar som klarat av gymnasiet och vill prova-på-jobb i ett kommunalt yrke i två månader. Det kan vara jobb inom skola, omsorg, administration eller praktiskt arbete.

Ansökan öppnar den 30 juli på kommunens webbplats.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.