GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية
  3. English

35-åringen var hemlös och bodde i tält – innan han dödade sin sambo

Den 9 december hittades en kvinna död på studentområdet på Näsby. Hennes 35-årige sambo har erkänt att han berövat kvinnan livet.
Paret hade bara varit ihop i tre månader. I flera år dessförinnan har mannen varit bostadslös efter en vräkning. Han bodde hemma hos vänner och i tält.
35-åringen tros dessutom vara en tung knarkmissbrukare.
Kristianstad • Publicerad 20 januari 2023
kollage
kollage

En 29-årig kvinna hittades död i en studentlägenhet den 9 december. Hennes 35-årige sambo ska själv ha larmat polisen och berättat att han berövat kvinnan livet.

35-åringen erkänner att han dödat sin sambo.
35-åringen erkänner att han dödat sin sambo.

Nu har mannen suttit häktad i en månad misstänkt för mord. Kriminalvården har hunnit göra en så kallad personutredning gällande honom. Bilden som ges är att mannen under flera år levt med ett drogmissbruk, utan egentlig inkomst – och utan hem.

Han har bott i Kristianstad i omkring sju år. Innan dess bodde han i Malmö. Han har ingen familj i Sverige.

Polisen inne i ett av husen på studentområdet några timmar efter att det misstänkta mordet ska ha begåtts.
Polisen inne i ett av husen på studentområdet några timmar efter att det misstänkta mordet ska ha begåtts.Foto: Mikael Persson

Då 35-åringen misslyckades med sina studier på Högskolan Kristianstad drogs pengarna från CSN in. Han fick inga lån eller bidrag. Han ska också ha mått psykiskt dåligt och inte klarat av att betala sina räkningar.

Han blev vräkt från sin egen studentlägenhet.

Under tre års tid ska han sedan bott hemma hos vänner och i tält.

Sedan träffade han den nu avlidna kvinnan som även hon studerade på Högskolan Kristianstad. Enligt Kriminalvårdens utredning flyttade 35-åringen snabbt in i kvinnans lägenhet.

Mannen ska, enligt den självskattning han själv gjort, ha ett tungt narkotikaberoende. Tiden innan det misstänkta mordet på sambon ska han ha rökt cannabis intensivt i flera dagar, enligt vad han själv uppgett för Kriminalvården.

Utöver cannabis ska han under åren innan han träffade henne även provat andra droger, så som LSD.

Den 35-årige mannen ska själva ha informerat polisen om att hans sambo inte längre levde.
Den 35-årige mannen ska själva ha informerat polisen om att hans sambo inte längre levde.Foto: Mikael Persson

Mannen uppger också att han – under åren som bostadslös och med ett allt mer eskalerande missbruk och dåligt mående – vid flera tillfällen har försökt att få hjälp via psykiatrin, men tycker sig inte ha fått det i någon större utsträckning.

Han har genomgått en så kallad P7:a, en liten rättspsykiatrisk undersökning. Enligt läkarutlåtandet kan man misstänka att han led av en allvarlig psykisk störning både då det misstänkta mordet utfördes och under själva undersökningen.

På torsdagen omhäktades 35-åringen. Åklagarens bedömning är, enligt handlingar till tingsrätten, att det kommer behövas åtminstone två månader till innan hela mordutredningen är klar.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.