1. Svenska
  2. English
  3. العربية

3 000 kronor i bonus för vårdanställda

Alla som jobbar heltid i Region Skåne får 3000 kronor i bonus. Som ett tack för att de jobbat mycket övertid och slitit med att ge bästa möjliga vård.
Kristianstad • Publicerad 7 december 2020
Personalen har fått slita hårt med långa arbetspass och lager av skyddsutrustning. Därför bör de få ett tack, tycker politikerna.
Personalen har fått slita hårt med långa arbetspass och lager av skyddsutrustning. Därför bör de få ett tack, tycker politikerna.Foto: Magnus Andersson/TT

– Region Skånes personal utför en enorm insats under pandemin. Vi vill genom en bonus tacka alla som slitit, ofta med långa arbetspass under lager av skyddsutrustning, säger Carl Johan Sonesson (M), ordförande i regionstyrelsen i Skåne.

”Den totala kostnaden för Region Skåne blir cirka 170 miljoner”

– Pandemin är långt ifrån över, men vi vill visa vår stora uppskattning till medarbetarna och ger därför en bonus, säger Gilbert Tribo (L), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Skåne.

De som inte jobbar heltid får också en bonus, men en mindre summa.

Inom Alliansen har de varit överens om beslutet. Den totala kostnaden för Region Skåne blir cirka 170 miljoner. Bonusen betalas ut med lönen i slutet av januari.

Henrik NordellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.