unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

3 000 kronor i bonus för vårdanställda

Alla som jobbar heltid i Region Skåne får 3000 kronor i bonus. Som ett tack för att de jobbat mycket övertid och slitit med att ge bästa möjliga vård.
Personalen har fått slita hårt med långa arbetspass och lager av skyddsutrustning. Därför bör de få ett tack, tycker politikerna.
Personalen har fått slita hårt med långa arbetspass och lager av skyddsutrustning. Därför bör de få ett tack, tycker politikerna.
Foto: Magnus Andersson/TT

– Region Skånes personal utför en enorm insats under pandemin. Vi vill genom en bonus tacka alla som slitit, ofta med långa arbetspass under lager av skyddsutrustning, säger Carl Johan Sonesson (M), ordförande i regionstyrelsen i Skåne.

quote
Den totala kostnaden för Region Skåne blir cirka 170 miljoner

– Pandemin är långt ifrån över, men vi vill visa vår stora uppskattning till medarbetarna och ger därför en bonus, säger Gilbert Tribo (L), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Skåne.

De som inte jobbar heltid får också en bonus, men en mindre summa.

Inom Alliansen har de varit överens om beslutet. Den totala kostnaden för Region Skåne blir cirka 170 miljoner. Bonusen betalas ut med lönen i slutet av januari.