Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

24-åring misstänks för penningtvätt

Ett par fick sitt konto tömt på 900 000 kronor, ett annat par blev av med 150 000. Nu har en 24-årig Brobybo åtalats för inblandning i bedrägerierna.
Östra Göinge • Publicerad 16 augusti 2021
Ett par fick sitt konto tömt på 900 000 kronor, ett annat par blev av med 150 000. Nu har en 24-årig Brobybo åtalats för inblandning i bedrägerierna.
Ett par fick sitt konto tömt på 900 000 kronor, ett annat par blev av med 150 000. Nu har en 24-årig Brobybo åtalats för inblandning i bedrägerierna.Foto: Privat

Den 24-årige mannen, som är bosatt i Broby, har åtalats för penningtvätt. Mannen, som förnekar brott, misstänks för att vid två tillfällen ha tagit emot 15 000 kronor på sitt bankkonto genom swish. Pengar som han sedan tog ut från olika automater i Kristianstad eller på annan plats i landet, enligt åtalet.

Pengarna som swishades till hans konto var en del i ett bedrägeri där hundratusentals kronor lurades av två par.

Här saknas innehåll

Annons

En bedragare ringde kvällstid hem till paren och påstod att han ringde från deras bank. Mannen frågade om de befann sig i utlandet och hade försökt göra köp där. När kvinnorna svarade nej, så lurade gärningsmannen dem att logga in på sin bank med bank-id för att kunna spärra deras kort.

Det andra paret fick dagen efter sms från sin riktiga bank om att deras saldo var lågt. Då hade någon fört över 900 000 kronor till sex nyöppnade konton, och 15 000 kronor swishades till 24-åringens konto.

Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons