GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

23-årig knarkkurir dömd till fängelse – nästan ett kilo amfetamin i väskan

Knarkkuriren skull leverera droger till Hässleholm för att betala av en skuld. Men resan fastnade i Karlskrona eftersom det saknades anknytningar – och där blev han påkommen av en civilpolis.
Hässleholm • Publicerad 21 juni 2022
amfetamin
amfetaminFoto: Polisen

Den 23-årige mannen är folkbokförd på en ort i mellansverige. Han är välkänd för rättsväsendet och hade bara ett halvår innan han greps i Karlskrona i vintras blivit påkommen med nästan tusen tabletter tramadol.

I vintras hade han precis suttit av ett straff i fängelse och hade en skuld som han var tvungen att betala. För att gottgöra skulden fick han uppdraget att transportera ett paket med narkotika till Hässleholm. Mannen har dock inte velat berätta vem som givit honom uppdraget.

Enligt mannen själv fick han reda på att ryggsäcken där paketet låg skulle innehålla cannabis och tabletter. Den innehöll dock mer än så.

En civilklädd polisman hoppade på tåget i Bergåsa och tyckte då att mannen betedde sig oroligt och hade glansiga ögon. Polismannen slog larm till sina kollegor som grep mannen vid järnvägsstationen i Karlskrona.

I ryggsäcken hittade man då också nästan ett kilo amfetamin. I och med fyndet av amfetamin döms mannen till ett relativt strängt straff – fyra års fängelse.

Christoffer RobertssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.