1. Svenska
  2. English
  3. العربية

18-årig gymnasieelev knivskars – förskolor låste sina dörrar

En 18-årig gymnasieelev på Österänggymnasiet har förts till sjukhus efter att han blivit knivskuren i Kristianstad.
Nina Olin, rektor på gymnasiet, bekräftar att mannen inte är livshotande skadad.
– Han fick ett jack i ansiktet. Det är ingen fara för hans liv och det känns tryggt att veta.
Kristianstad • Publicerad 23 mars 2022
Polisen förhörde vittnen efter knivskärningen på onsdagsmorgonen. Gärningsmannen flydde till fots. Undervisningen på gymnasiet bedrivs enligt schema, skriver kommunen. Enligt uppgifter till Kristianstadsbladet låste samtliga förskolor och skolor i närområdet sina dörrar efter knivskärningen.
Polisen förhörde vittnen efter knivskärningen på onsdagsmorgonen. Gärningsmannen flydde till fots. Undervisningen på gymnasiet bedrivs enligt schema, skriver kommunen. Enligt uppgifter till Kristianstadsbladet låste samtliga förskolor och skolor i närområdet sina dörrar efter knivskärningen.Foto: Michell Grönlund

Klockan 08.48 på onsdagen larmades polis och ambulans till Österäng i Kristianstad.

En man hade blivit knivskuren utomhus i närheten av Österängs centrum.

– Mannen larmade själv oss och berättade att han blivit knivskuren, sa Evelina Olsson, polisens presstalesperson i region Syd, strax efter larmet.

Ärendet rubriceras som en misstänkt misshandel. Under onsdagen gick Kristianstads kommun ut med ett meddelande om händelsen:

”Den skadade är en elev som går på Österänggymnasiet och eleven är förd till sjukhus. Händelsen är inte skolrelaterad och

bedömningen är att ingen hotbild finns gentemot skolan och att säkerheten för så väl personal som elever inte är hotad”, skriver kommunen.

Österänggymnasiets rektor Nina Olin säger:

– Det fanns en överenskommelse om att den här eleven inte skulle vara på skolan, säger hon utan att gå in på bakgrunden till det hela.

– Vi har pratat med polis, med berörd elev och andra elever under dagen och tagit del av all information de har. Det vi har fått fram är att brottet är riktat mot den enskilde eleven och inte riktat mot någon elevgrupp eller oss som skola, säger Olin.

Hur mår eleven?

– Han fick ett jack i ansiktet så det är ingen fara för hans liv och det känns tryggt att veta.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.