Revisor från Kristianstad varnas för sina uttalanden

En revisor från Kristianstads kommun har mottagit en varning från Revisorsinspektionen. Det sedan han frångått sina skyldigheter och god revisionssed.
Kristianstad • Publicerad 31 december 2021

Beslutet gäller en revisionsberättelse för räkenskapsåret 2018. Enligt Revisorsinspektionen, vilka Nyhetsbyrån Sirén hänvisar till, innehåller den flera oförenliga uppgifter.

I rapporteringen över årsredovisningen ska revisorn ha upprättat rubrikerna ”Uttalanden”, ”Grund för att avstå från uttalanden” och ”Inga uttalanden görs” där han gett sin bild av årsredovisningen.

”Genom att göra detta har han åsidosatt god revisionssed och därmed sina skyldigheter som revisor.”
Revisorsinspektionen

”NN har i detta fall avgett en revisionsberättelse med ett flertal oförenliga uttalanden. Genom att göra detta har han åsidosatt god revisionssed och därmed sina skyldigheter som revisor. Att felaktigheterna förefaller ha uppstått genom ett förbiseende medför inte någon annan bedömning”, skriver Revisorsinspektionen i sitt beslut.

Revisorn har tilldelats en varning.

Robert RosénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.