Årets bilder av Mikael Persson

Även 2021 har varit påverkat av pandemin. Idrottsevenemangen har blivit av men först utan publik, sedan med begränsningar för att sedan släppas fritt för att nu i slutet av året landa i begränsningar igen.
Kristianstad • Publicerad 1 januari 2022

Vi som fotografer har varit med hela vägen och sammanfattningen av året i bild för undertecknad handlar börjar i dur när Gunvor kavlade upp ärmen för att få vaccinspruta på Östergård och slutar tyvärr i moll när en ung pojke förolyckades när han blev påkörd av en buss i Hjärsås.

Omar Dampa i KFC är lite av en citatmaskin – fast i bildformat. Både undertecknad och kollegan Ottosson har tagit bilder som landar i kategorin ”Årets bild”. KFC var illa ute ett tag och var nära nedflyttning. Då hade bildtexten till ovan bild varit given. ”KFC fick bita i det sura gräset.” Nu behövdes ju inte det och Dampa och KFC får spela vidare i division 2.
Omar Dampa i KFC är lite av en citatmaskin – fast i bildformat. Både undertecknad och kollegan Ottosson har tagit bilder som landar i kategorin ”Årets bild”. KFC var illa ute ett tag och var nära nedflyttning. Då hade bildtexten till ovan bild varit given. ”KFC fick bita i det sura gräset.” Nu behövdes ju inte det och Dampa och KFC får spela vidare i division 2.Foto: Mikael Persson
Strax före jul hände det som aldrig ska få hända. En pojke omkom vid en olycka mitt i Hjärsås. Att komma ut till olycksplatser är alltid svårt, även för oss fotografer. Och när det är barn inblandade blir det särskilt svårt. Kameran får agera sköld. Någon dag senare kom räddningstjänsten tillbaka till olycksplatsen och lämnade sin maskotnalle Flammy bland alla ljusen.
Strax före jul hände det som aldrig ska få hända. En pojke omkom vid en olycka mitt i Hjärsås. Att komma ut till olycksplatser är alltid svårt, även för oss fotografer. Och när det är barn inblandade blir det särskilt svårt. Kameran får agera sköld. Någon dag senare kom räddningstjänsten tillbaka till olycksplatsen och lämnade sin maskotnalle Flammy bland alla ljusen.Foto: Mikael Persson
Margareta Hjelmqvist, ägare till Vånga 77.1, tog glatt emot Tareq Taylor för en inspelning av hans tv-program Nordic Cookery. Tareq har blivit en ännu större tv-personlighet under hösten och vintern, med julvärdsuppdraget i SVT som klarast lysande ledstjärna. Och nu i mellandagarna visas programmet från Vånga (och även Wanås och Gårdsfisk) på kanalen Godare.
Margareta Hjelmqvist, ägare till Vånga 77.1, tog glatt emot Tareq Taylor för en inspelning av hans tv-program Nordic Cookery. Tareq har blivit en ännu större tv-personlighet under hösten och vintern, med julvärdsuppdraget i SVT som klarast lysande ledstjärna. Och nu i mellandagarna visas programmet från Vånga (och även Wanås och Gårdsfisk) på kanalen Godare.Foto: Mikael Persson
Östergård 2 drabbades hårt i början av coronapandemin. Så när det skulle vaccineras i äldrevården så var de boende där först ut. 94-åriga Gunvor Nilsson på Östergård 2, blev historisk som den första att få coronavaccinet i Kristianstads kommun. Det kändes inte ett dugg, konstaterade hon.
Östergård 2 drabbades hårt i början av coronapandemin. Så när det skulle vaccineras i äldrevården så var de boende där först ut. 94-åriga Gunvor Nilsson på Östergård 2, blev historisk som den första att få coronavaccinet i Kristianstads kommun. Det kändes inte ett dugg, konstaterade hon.Foto: Mikael Persson
Kristianstad Golfklubb i Åhus visade upp sin allra vackraste och bästa sida när Creekhouse Ladies Open avgjordes under sensommaren. Ett jätteevent som gav en fjäder i hatten till arrangörerna. Dessutom en stark insats av vinnaren – Maja Stark.
Kristianstad Golfklubb i Åhus visade upp sin allra vackraste och bästa sida när Creekhouse Ladies Open avgjordes under sensommaren. Ett jätteevent som gav en fjäder i hatten till arrangörerna. Dessutom en stark insats av vinnaren – Maja Stark.Foto: Mikael Persson
De flesta bilderna vi plockar ut brukar det åtminstone vara sommar på. Men den här bilden har en helt annan känsla, eller hur. Vi fick ett ordentligt snöoväder i december och faktiskt på de flesta håll i spridningsområdet en vit jul. Kanske blir det vitt över nyår också? Gott nytt nyhetsår, 2022. Vi är med när, där och var det än händer.
De flesta bilderna vi plockar ut brukar det åtminstone vara sommar på. Men den här bilden har en helt annan känsla, eller hur. Vi fick ett ordentligt snöoväder i december och faktiskt på de flesta håll i spridningsområdet en vit jul. Kanske blir det vitt över nyår också? Gott nytt nyhetsår, 2022. Vi är med när, där och var det än händer.Foto: Mikael Persson
Mikael PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.