1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Varning för bluffmejl när du ska deklarera

Får du e-post från Skatteverket som gäller deklarationen bör du vara på din vakt. Just nu cirkulerar bluffmejl från bedragare. De utger sig vara från Skatteverket – för att komma åt dina kortuppgifter och koder.
Kristianstad • Publicerad 6 mars 2019
Skatteverket efterfrågar aldrig koder eller kortuppgifter i mejl.
Skatteverket efterfrågar aldrig koder eller kortuppgifter i mejl.Foto: Janerik Henriksson/ TT

Skatteverket har gått ut med en nationell varning om e-post som skickas ut nu när är dags att deklarera.

De mejl som har skickats ut från bedragare känns igen – det finns en länkt med. Om du klickar på länken kommer du till en sida där du måste skriva in din kod och kortuppgifter för att få de pengar som du blivit lovad i mejlet.

Du kan vara säker på att det är ett bluffmejl. Skatteverket fråar aldrig efter din kod eller kortuppgifter i mejl eller sms. Enbart när du är inloggad i deras e-tjänster kan du på själv lämna dessa uppgifter, men det är aldrig något som de frågar efter. .

Enligt polisens nationella bedrägericenter är denna typ av bluffmejl skickas ofta ut när det ’är dags att deklarera. Får du mejl med uppmaning om att klicka på länkar eller lämna ifrån dig dina kortuppgifter ska du alltid utgå från att det är bluff, skriver polisen.

Mohamad KaninaSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.