1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Valprånet: Fyra personer anhållna för grovt rån

Flera personer har gripits och anhållits misstänkta för grovt rån mot en kennel i Önnestad. Den 9 januari stals sex golden retriever-valpar från kenneln. Ägaren misshandlades och fick föras till CSK.
Kristianstad • Publicerad 13 februari 2019
På bilden syns syskonen till de stulna valparna i Önnestad.
På bilden syns syskonen till de stulna valparna i Önnestad.Foto: Lasse Ottosson

Polisen har jobbat intensivt med ärendet i en månad. Under tisdagen skedde ett genombrott. Fyra personer greps.

– Tre är anhållna misstänkta för det grova rånet i Önnestad. Ytterligare en är misstänkt för häleri. Och vi har några av valparna i beslag, säger Tommy Börjesson på polisen i Kristianstad.

Personerna greps i Skåne, men inte i Kristianstad. Hundarna mår bra.

Personerna förhördes under eftermiddagen och anhölls sedan av åklagare.

Erkänner de misstänkta något brott?

– Det vill jag inte gå in på, säger Börjesson.

Tommy Börjesson.
Tommy Börjesson.Foto: Tommy Svensson

Vad ledde fram till gripandet?

– Det är efter att vi har bearbetat all information som vi har fått in. Vi kallar det för inre spaning, men egentligen är det klassiskt polisarbete.

Mycket arbete återstår.

– Vi vill gärna ha hjälp av personer som har köpt en golden retriever-valp efter den nionde januari. Kanske kände man lite grann att affären inte gick helt rätt till. Det kan handla om hur man hittade annonsen eller att säljaren inte kunde svara på frågor, säger Börjesson.

De som köpt de stulna hundarna har inte fått några stamtavlor men ett besiktningsintyg som veterinär skrivit ut. Troligen är intygen förfalskade.

Lukas ErnrydSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.