1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Våldsdådet på JH Dahlsgatan: Tidningsbud ett av offren

Ett tidningsbud var en av dem som skadades i det misstänkta våldsbrottet på JH Dahlsgatan på måndagen. Mycket tyder på att budet hölls fången av gärningsmannen, en man i 25-årsåldern. Han är känd av polisen sedan tidigare.
Kristianstad • Publicerad 14 augusti 2019
Tidningsbudet berättade för ett vittne att han blivit torterad i flera timmar.
Tidningsbudet berättade för ett vittne att han blivit torterad i flera timmar.Foto: Hanna Franzén

– Jag har ingen aning om varför detta hände, men jag blir fullständigt bestört, säger Johan Lundin, vd för Point Logistik där tidningsbudet jobbar.

Företagets ledning på natten kontrollerar att distributionen av tidningar flyter på som den ska. När ledningen inte fick tag i budet per telefon skickades jourpersonal till platsen.

– Då hittar vi hans vagn och tidningarna, men inte vårt bud och nyckelknippan, säger Johan Lundin.

Ledningen tog kontakt med budets familj.

– Då förstår vi att något allvarligt har hänt, säger Johan Lundin.

Han tror att budet är kvar på sjukhuset. Budet har arbetat på företaget i flera år. Mannen tog sig naken, skadad och blodig över ett tak och – med risk för sitt eget liv – via ett öppet fönster in i en lägenhet.

Där hjälpte en 19-årig kvinna honom. Hon  säger att han var skräckslagen, han sa att han hade blivit torterad i flera timmar.

Polisen hade sin husbil på Stora torg under tisdagen, för att få in tips om våldsdådet. ”Vi fick in lite tips. Alla iakttagelser är jätteviktiga”, säger Göran Svensson. Har du sett något? Ring polisen på 114 14.
Polisen hade sin husbil på Stora torg under tisdagen, för att få in tips om våldsdådet. ”Vi fick in lite tips. Alla iakttagelser är jätteviktiga”, säger Göran Svensson. Har du sett något? Ring polisen på 114 14.Foto: Victor Lindstammer

En man, född 1994, greps för dådet. Han anhölls i måndags kväll. Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

– Det finns ett par enstaka mindre förseelser, vid 2015 eller 2016. Det är inget anmärkningsvärt alls, säger Thomas Johansson, polisens presstalesman.

Matti StenrosenSkicka e-post
Leo PetterssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.