1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Valborg: Här kan du fira våren

På flera orter firas Valborg, den sista april. Med eld, sång och vårtal. Här får du några förslag på var du kan fira. I till exempel Tivoliparken sjunger Christianstads Motettkör, i Östanå är det karnevalståg och Nick Borgen underhåller i Sibbhult. Fyrverkeri blir det på flera orter.
Publicerad 30 april 2019
Valborg firas med att tända bål med eld, för att fira att våren är här.
Valborg firas med att tända bål med eld, för att fira att våren är här.Foto: Tom Wall

Kristianstad/Östra Göinge

I Tivoliparken börjar firandet klockan 20.30. Det blir vårsång med Christianstads Motettkör, vårtal av kultur- och fritidsnämndens ordförande Lena Ohlsson (M) och eldshow. Nosaby scoutkår tänder bålet på flotten.

Valborg i Broby firas vid gamla bron klockan 20.30. Brasan tänds i ån, Broby-Emmislövs kyrkokör sjunger in våren och vårtal hålls av Ulf Olsson.

Östanå kör sitt firande för 73:e gången, med majbål och fyrverkeri. Karnevalen som brukar locka cirka 170 deltagare är klockan 20.15. Innan dess dansar Fryshusets dansgrupp både klockan 18.30 och 19.15. Det blir Tivoli, ankrace, musikunderhållning, servering och lotter klockan 18.00-22.30.

Nick Borgen underhåller i Sibbhult.
Nick Borgen underhåller i Sibbhult.Foto: Privat

I Sibbhult bjuds det på underhållning med Nick Borgen. Peter Lidebrant och husbandet Maid of Sun står på scen och det blir allsång för barnen. Det bli fackeltåg precis som vanligt. Tid? 18.30-22.00.

Karnevalståget i Östanå brukar dra mycket folk.
Karnevalståget i Östanå brukar dra mycket folk.Foto: Emy Åklundh

Fackeltåget i Immeln går från kiosken till småbåtshamnen, klockan 20. Efter att majbålet tänts talar kyrkohede Anna J Evertsson och Immelns sångkör sjunger in våren. Innan det, 21.45, är dags för fyrverkeri vid Rubergs kajkant.

I Knislinge firas valborg med Östra Göinge ryttarförening på Piskagården, som öppnar klockan 18.00. Ponnyridning, skönsång av Fröknegårdens musikklasser och grillning innan brasan tänds.

Fackeltåg blir det på många ställen den 30 april.
Fackeltåg blir det på många ställen den 30 april.Foto: Louise Lind, Kristianstadsbladet
Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.