1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Vägg med vinterjackor till de som fryser

Alla som har en vinterjacka de inte använder kan lämna den. De som behöver en vinterjacka kan hämta en. Den här veckan finns Wall of Kindness (vägg av vänlighet) vid Stora Torg i Kristianstad.
Kristianstad • Publicerad 12 februari 2019
Förra året blev Wall of Kindness uppskattat.
Förra året blev Wall of Kindness uppskattat.

Förra året blev Wall of Kindness mycket uppskattat. I år är väggen tillbaka, dygnet runt fram till och med söndagen den 17 februari.

– Förra året skänktes enormt många jackor, och en del annat också, säger Sara Larsson, enhetschef på Skåne stadsmission i Kristianstad.

Tanken är att skapa ett omlopp av kläder och vänlighet, där man kan skänka en jacka till bättre behövande i vinterkylan.

– Jag har fått mycket respons och frågor kring. Folk är väldigt engagerade, säger Sara Larsson.

– Vi vill ha Wall of Kindness under vintern när det är kallt ute, vid samma tidpunkt varje år. Så att folk vet när det är dags.

Det är Café David som håller i arrangemanget, i samarbete med Kristianstads kommun. Café David är en del av Skåne stadsmission.

bildtext

På Wall of Kindness kan du lämna din jacka till någon som behöver.

Frida Runemyr
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.