Våga se, våga agera – om utsatta kvinnor

Internationella kvinnodagen firas den 8 mars. Dagen sätter fokus på kvinnors utsatta situation över hela världen. Sedan 1978 är kvinnodagen med på FN:s lista över högtidsdagar.
Kristianstad • Publicerad 8 mars 2019
Ulrika Rogland pratar om brott mot barn och kvinnor den 8 mars.
Ulrika Rogland pratar om brott mot barn och kvinnor den 8 mars.Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX /

Varför en föreläsning om våld i nära relationer den 8 mars?

– Med föreläsningen ”Våga se, Våga fråga, Våga agera” på Regionmuseet vill vi öka kunskapen om våld i nära relationer. När vi pratar om våldet i samhället kan fler våga sätta ord på vad de varit utsatta för. Fler kan också få reda på att det finns hjälp att få, säger Birgitta Larsson Lindelöf.

Varför med Ulrika Rogland?

– Ulrika har tidigare arbetat som domare och åklagare. Hon har stor erfarenhet av brott mot barn, relationsvåld, sexualbrott och hedersvåld. Ulrika deltar ofta i debatten för att påverka lagstiftning och öka kunskapen om brott mot barn, sexualbrott och våld i nära relationer.

Föreläsningen är kl 12-13.30, fri entré.

S-föreningen i Kristianstad, Tjejjouren Lotus, Svenska kyrkan, Rädda Barnen, Röda korset, FN-föreningen med flera föreningar står för arrangemanget.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.