1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Ungdomarnas egna hjältar hyllas

Kristianstad • Publicerad 25 november 2019
Länsförsäkringar delar ut priset Årets Hjälte i samarbete med Kristianstadsbladet. På bilden pristagarna Ali Shakir, Drilon Hajdari och Johan Kilander tillsammans med Länsförsäkringar Göinge-Kristianstads styrelseordförande Göran Trobro och Renée Carlsson, kommunikationschef. Längst till höger PH Winqvist, tf försäljningschef på Kristianstadsbladet.
Länsförsäkringar delar ut priset Årets Hjälte i samarbete med Kristianstadsbladet. På bilden pristagarna Ali Shakir, Drilon Hajdari och Johan Kilander tillsammans med Länsförsäkringar Göinge-Kristianstads styrelseordförande Göran Trobro och Renée Carlsson, kommunikationschef. Längst till höger PH Winqvist, tf försäljningschef på Kristianstadsbladet.Foto: Lasse Ottosson

I år är ungdomarna i fokus när årets hjältar utses. Ali Shakir och Drilon Hajdari är projektledare för Aktiv sommar på Charlottesborg. Johan Kilander är trygghetsvandrare.

Projektet Aktiv sommar på Charlottesborg är för ungdomar i årskurs sju och åtta. I somras fick 30 ungdomar under två veckor sommarjobba och ta hand om bostadsområdet.

– Vi uppskattar de fina orden. Vi började för fem år sedan. Det är fantastiskt att det uppmärksammas. Men det är inte bara vi, vi är ett helt team bakom arbetet, säger Drilon Hajdari.

– Det här är väldigt uppskattat av de som bor på Challan. Vi ser att det ger resultat. När vi började fanns det knappt några lekplatser. Nu har det bildats flera nya föreningar, många ungdomar har fått sommarjobb. Det är glädjande, säger Ali Shakir.

De två jobbar även med Din bror. Då samtalar de med killar ute på skolor för att stärka deras självkänsla.

Prisutdelning: Årets hjälte
Prisutdelning: Årets hjälteFoto: Lasse Ottosson

Johan Kilander har trygghetsvandrat i flera år. För fyra år sedan flyttade han till Kristianstad, och startade trygghetsvandringar även här.

– När ungdomarna ute är vi ute. Vi jobbar för att fler vuxna ska vara ute på stan och att föräldrar ska ta ansvar för sina barn när de går ut, säger han.

Priset Årets Hjälte delas ut av Länsförsäkringar och Kristianstadsbladet. De båda projekten belönas med 10 000 kronor var.

Catharina SigalaSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.