1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Tio tips i Kristianstad

Att pyssla med händerna skapar lugn i sinnet, för stora och små. Ta barnen med dig och gör skalbaggar på Barbacka, eller lär om tranor och vik papperstranor på Naturum.Musik är alltid till glädje. 1800-talsmusik med Mendelsohn och stråkar kan du lyssna på i Heliga Trefaldighetskyrkan, eller lyssna på Emil Jensen när han kommer till Kulturkvarteret den 8 mars.
Missa inte konserten ”En salig blandning” i kyrkan i Norra Åsum den 10 mars, där pengar samlas in till Panzisjukhus i Kongo. På sjukhuset opereras kvinnor utsatta för könsstympning. En sånggrupp av kvinnor som fått hjälp på Panzisjukhuset medverkar i konserten.
Publicerad 4 mars 2019
Lär dig mer om tranors flytt från Spanien till Sverige, på Naturum den 9 mars.
Lär dig mer om tranors flytt från Spanien till Sverige, på Naturum den 9 mars.Foto: Lennart Johanzon

Verkstad: Skalbaggar

Vad: Underverkstan Barbacka, en verkstad för barn som är sugna på att skapa. Kom och prova olika material. Varje lördag har vi ett tema, i dag skalbaggar och småkryp. Passar barn i alla åldrar. Barn under 7 år behöver ha en vuxen med sig.

Var: Barbacka.

När: Lördag 2 mars kl 12-14. Drop in. Fri entré.

Konsert: 1800-tals musik

Vad: Välkomna tillbaka till 1800-talet. Medverkar gör Ensemble Biedermeier, en nybildad kammarmusikgrupp med några av Nordens främsta specialister inom tidig musik.

Var: Heliga Trefaldighets kyrka.

När: Söndag 3 mars kl 17.

Språkcafé

Vad: Vill du öva din svenska eller hjälpa någon att tala bättre svenska? Vi fikar, diskuterar olika teman eller bara pratar.

Var: Gamlegårdens bibliotek och mötesplats Näsby.

r: Måndag 4 mars kl 10.30.

Emil Jensen., Kulturkvarteret den 8 mars.
Emil Jensen., Kulturkvarteret den 8 mars.Foto: Tom Wall

Musik: Emil Jensen

Vad: ”En gemensam galning”. Emil Jensen är tillbaka med ny föreställning, nytt album och stor turné.

Var: Kulturkvarteret.

När: 8 mars kl 19.

Fåglar: Tranor

Vad: Naturums pedagog berättar om tranornas spännande liv, om tranans flyttväg från Spanien till Vattenriket. Vi viker papperstranor.

Var: Naturum.

När: Lördag 9 mars kl 14.

Denis Mukwege opererar kvinnor utsatta för könsstympning på Panzisjukhuset i Kongo-Kinshasa., fick Nobels fredspris 2018. Konsert till förmån för sjukhuset den 10 mars.
Denis Mukwege opererar kvinnor utsatta för könsstympning på Panzisjukhuset i Kongo-Kinshasa., fick Nobels fredspris 2018. Konsert till förmån för sjukhuset den 10 mars.Foto: Jurek Holzer / SvD / SCANPIX

Konsert för sjukhus

Vad: En salig blandning. En välgörenhetskonsert till förmån för Dr Mukweges Panzisjukhus i Kongo. En sånggrupp av kvinnor som behandlats på Panzisjukhuset. Österlen Gospel. Trefaldighetskören Christianstad. Åsumkören. Stråkkvartett med flera.

Var: Norra Åsums kyrka.

När: Söndag 10 mars kl 17.00.

Samtal: Slöja eller inte slöja?

Vad: Snackbar. Två kvinnor från Kristianstad som gjort skilda val. Intervju, samtal och diskussion i fokus. Samtalsledare är Kb Mosaiks reporter Sofyan Aswad. Arrangör är Musik i Syd, Stadsbiblioteket och Kristianstadsbladet.

Var: Kulturkvarteret

När: Måndag 11 mars kl 18.30.

Skapa: Teckning

Vad: Tecknarworkshop. Troska Omer hjälper dig att teckna. För barn 10-12 år.

Var: Stadsbiblioteket.

När: Måndag 18 mars kl 15.00. Drop in.

Babblarna, barnens favoriter, kommer till Kristianstad den 23 mars.
Babblarna, barnens favoriter, kommer till Kristianstad den 23 mars.

Musikal: Babblarna

Vad: Babblarna-andra musikalen. Med barnens stora favoriter Babblarna, Faffa, Vovvo och Klonk. Språklek och svängig musik, med tal, tecken, sång och dans. För barn från 2 år.

Var: Kulturkvarteret.

När: Lördag 23 mars kl 11, 14 och 16.

Lär dig mer om appar, internet och surfplatta på Teknik-drop in, Stadsbiblioteket.
Lär dig mer om appar, internet och surfplatta på Teknik-drop in, Stadsbiblioteket.Foto: URBAN NILSSON

Teknik: App och e-bok

Vad: Teknik-drop in. Fråga om teknik, internet och e-böcker. Vad är en app? Hur funkar Facebook? Hur laddar jag ner en e-bok till mobil och surfplatta?

Var: Stadsbiblioteket.

När: Måndagen den 1 april kl 14. Drop in.

Fler tips hittar du på orangeastaden.se

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.