1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Tävling: Bygg nya kommunhuset i pepparkaksdeg

Broby • Publicerad 13 november 2019
Tävlingen går i två klasser, en för proffs och en för amatörer. Vem bor i ditt pepparkakshus? Hur vill du att det ska se ut? Samla familjen eller kompisarna, bygg ett pepparkakshus och delta i tävlingen.
Tävlingen går i två klasser, en för proffs och en för amatörer. Vem bor i ditt pepparkakshus? Hur vill du att det ska se ut? Samla familjen eller kompisarna, bygg ett pepparkakshus och delta i tävlingen.Foto: Lina Watanen/Kalmar Läns tidning

Nu är det dags att kavla ut degen, smälta sockret och limma fast väggar och skorsten. Årets tävling i att bygga pepparkakshus närmar sig. Nytt för i år är att kommunen bjuder in arkitekter och byggföretag till tävlingen. Kommunen ber om förslag på hur nya kommunhuset ska se ut - som ett pepparkakshus.

I år finns det två klasser att tävla i. Amatörklassen är för privatpersoner, förskola och skola. Där bestämmer du själv tema och hur pepparkakshuset ska se ut.

Proffsklassen är för arkitekter och byggföretag som finns i Östra Göinge kommun. I den klassen är temat ”Nytt kommunhus”.

Bidragen ska lämnas in 15-30 november, till biblioteket i Broby. Pepparkakshusen får ha en yta på max 40 gånger 40 centimeter.

Röstningen börjar den 1 december. Vilka som vinner avslöjas den 14 december.

Ett av pepparkakshusen som ställdes ut på Arkitektmuseet i Stockholm för några år sedan.
Ett av pepparkakshusen som ställdes ut på Arkitektmuseet i Stockholm för några år sedan.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Fram med kavel och deg. I år går tävlingen i att baka pepparkakshus i två klasser, en för amatörer och en för proffs.
Fram med kavel och deg. I år går tävlingen i att baka pepparkakshus i två klasser, en för amatörer och en för proffs.Foto: Mark Hanlon
Ett pepparkakshus kan se ut på olika sätt, men max yta ska vara 40 gånger 40 centimeter.
Ett pepparkakshus kan se ut på olika sätt, men max yta ska vara 40 gånger 40 centimeter.Foto: Peter Ottosson
Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.