1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Tänk till innan du firar nyår med raketer

Det är festligt med fyrverkerier, men de kan innebära stora risker för människor, djur och egendom. Om du dessutom är onykter ökar risken mycket för olyckor. För att köpa, äga och skjuta raketer måste du vara 18 år.
Publicerad 20 december 2019
Förra året träffade Kb Mosaik Margareta med labradoren Bubba, då åtta år, en snäll hund men som är livrädd för nyårssmällare. ”Alla som har hund tycker mycket illa om smällare och raketer”, säger hon, en av 880 000 hundägare i Sverige.
Förra året träffade Kb Mosaik Margareta med labradoren Bubba, då åtta år, en snäll hund men som är livrädd för nyårssmällare. ”Alla som har hund tycker mycket illa om smällare och raketer”, säger hon, en av 880 000 hundägare i Sverige.Foto: Tommy Svensson

Kristianstad

Och kom ihåg, det är bara tillåtet att skjuta raketer på allmänna platser mellan klockan 18 på nyårsafton och klockan 02 på nyårsdagen i Kristianstads kommun.

För andra tider måste du ha tillstånd av polisen.

De som säljer raketer måste ha tillstånd.
De som säljer raketer måste ha tillstånd.Foto: Terje Pedersen
Vackert att titta på, men fyrverkerier måste hanteras med varsam hand. Och håll avstånd när du tittar.
Vackert att titta på, men fyrverkerier måste hanteras med varsam hand. Och håll avstånd när du tittar.Foto: Gorm, Kallestad
Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.