1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Tacksamhet och glädje när nya aktivitetsplatsen invigdes

Den nya aktivitetsplatsen på Gamlegården är invigd. Miljontals kronor har lagts ner på projektet — som snart betalats tillbaka med lika många skratt och leenden. ”Tack så mycket, Kristianstad,” säger Shokri Mohamed som bor på Gamlegården.
Publicerad 20 augusti 2019
Invigning av aktivitetsplatsen på Gamlegården. Nour Ghabari och Maria Mohammad fick äran att klippa bandet.
Invigning av aktivitetsplatsen på Gamlegården. Nour Ghabari och Maria Mohammad fick äran att klippa bandet.Foto: Victor Lindstammer

Kristianstad

Gamlegårdsbadet återinvigdes för en månad sedan. På måndagen var det dags för den officiella invigningen av aktivitetsplatsen.

Här finns allt från rutschkana till linbana, gungor och högtalare där du kan koppla in musik från din mobil.
Här finns allt från rutschkana till linbana, gungor och högtalare där du kan koppla in musik från din mobil.Foto: Victor Lindstammer

ABK har lagt ner totalt 22 miljoner kronor på området. Sju av dem på aktivitetsplatsen.

– Det här är en jättefin plats. Förhoppningen är att medborgare från andra delar av stan också tar del av detta, säger Christer Nilsson (M), ordförande i ABK, under invigninen.

– Jag hoppas att alla är rädda om detta. Nu hjälps vi åt så att allt det här fina inte fördärvas, säger han.

Ett hundratal barn och ungdomar var på plats för att leka och umgås. Så har det varit under några veckor.

Maria Mohammad och Nour Ghabari fick äran att klippa bandet.

– Det här är roligt och kul. Linbanan är lite läskig, för den går så fort. Min favorit är rutschkanan, säger Maria Mohammad.

Sara, Sarman och Salma Mohamed njöt av snurran. Deras mamma, Shokri Mohamed, är mycket nöjd med aktivitetsplatsen. ”Jag vet att den har kostat mycket pengar. Tack så mycket, Kristianstad, säger hon.
Sara, Sarman och Salma Mohamed njöt av snurran. Deras mamma, Shokri Mohamed, är mycket nöjd med aktivitetsplatsen. ”Jag vet att den har kostat mycket pengar. Tack så mycket, Kristianstad, säger hon.Foto: Victor Lindstammer
Liam Svärdh njuter av en populära linbanan.
Liam Svärdh njuter av en populära linbanan.Foto: Victor Lindstammer

Just rutschkanan är unik.

– Enligt leverantören är det den första av sitt slag i Sverige. Det är bara här den finns, säger ABK:s projektledare Jim Westdahl som tillsammans med Carolina Aouseus hållt i projektet.

”Det här är en jättefin plats. Förhoppningen är att medborgare från andra delar av stan också tar del av detta”

Diana Svärd är nöjd.

– Jag tycker det här har blivit jättebra. Det enda tråkiga är att det förs oväsen om nätterna. Vi som bor nära störs en aning. Men det blir nog bättre med tiden, säger hon.

Shokri Mohamed tittar på när barnen Safa, Sarman och Salma leker på snurran.

– Jag vet att man har betalat mycket pengar för detta. Tack så mycket, Kristianstad. Det är verkligen en fin lekplats. Allt känns så spännande, säger hon.

Projektledare Jim Westdahl och Carolina Aouseus från ABK. Målet har varit att aktivitetsplatsen ska vara lätt att nå och använda. Och rutschkanan är unik ”Den första i sitt slag i Sverige”, säger Jim.
Projektledare Jim Westdahl och Carolina Aouseus från ABK. Målet har varit att aktivitetsplatsen ska vara lätt att nå och använda. Och rutschkanan är unik ”Den första i sitt slag i Sverige”, säger Jim.Foto: Victor Lindstammer
Leo PetterssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.