1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Svensk fika: Mer än 8,3 miljoner kanelbullar äts på kanelbullens dag

Kanelbullens dag den 4 oktober fyller 20 år i år. Den svenska kulturen med fika står stark. Förra året åt 54 procent av alla svenskar minst en kanelbulle på kanelbullens dag.
Kristianstad • Publicerad 4 oktober 2019
Kanelbullens dag är den 4 oktober.
Kanelbullens dag är den 4 oktober.Foto: Janni Rix

Branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer räknar med att mint 8,3 miljoner kanelbullar kommer att ätas den 4 oktober.Kanelbullens dag är en av våra mest älskade temadagar under året.

Folk bakar hemma, de köper kanelbullar till sina arbetsplatser. – Kanelbullens dag är verkligen ett kvitto på hur stark och djupt rotad den svenska fikakulturen är. Det är intressant att se att dagen bara fortsätter att växa, säger Martin Lundell, VD på branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.En kanelbulle är en fylld vetebulle. Den serveras på svenska fikaställen runt om i världen.

Svensk fika.
Svensk fika.Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.