1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Succé för jobbmatchning

Under tisdagen var det jobbmatchning hos arbetsmarknadsenheten i Östra Göinge. Den blev en framgång. Cirka 50 personer kom.
Broby • Publicerad 25 april 2019
Jobbmatchning och speed-intervjuer är det varje tisdag klockan 10-12 i Arbetsförmedlingens gamla lokaler i Broby.
Jobbmatchning och speed-intervjuer är det varje tisdag klockan 10-12 i Arbetsförmedlingens gamla lokaler i Broby.Foto: Victor Lindstammer

Kön ringlade sig lång utanför lokalen redan innan det var dags att öppna. Några som kom anmälde sig till utbildningar direkt. Någon som skulle skriva in sig på arbetsmarknadsenheten kunde matchas och söka sitt första jobb.

– Vi har listat 21 dolda jobb hos olika arbetsgivare som vill få hjälp att hitta arbetskraft, säger Jens Skarp som jobbar på arbetsmarknadsenheten.

På plats fanns ett bemanningsföretag (Montico), arbetsförmedlingen och studievägledare.

Montico gjorde speedintervjuer.

– Vi söker arbetskraft för flera företags räkning, berättar Louise Åkesson som är konsultchef på Montico.

Hon berättar att truckförare och verkstadsarbetare är aktuellt just nu.

Nästa vecka, den 30 april, finns ett transportföretag på plats. Företaget söker chaufförer och terminalarbetare med B- och C-körkort.

Louise Åkesson, konsultchef på Montico.
Louise Åkesson, konsultchef på Montico.Foto: Victor Lindstammer
Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.