1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Stort polisuppbåd på Näsby efter larm om vapen – "Ett livsfarligt agerande”

Ett stort polisuppbåd larmades under onsdagsförmiddagen till Näsby. Polisen fick larm om att en tonåring gick runt med något som såg ut som en pistol. Men det var en plastpistol.
Kristianstad • Publicerad 2 maj 2019 • Uppdaterad 3 maj 2019
Polisen fick larm om att en tonåring gick runt med något som liknade en pistol, men det visade sig vara en plastpistol.
Polisen fick larm om att en tonåring gick runt med något som liknade en pistol, men det visade sig vara en plastpistol.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var vid 11-tiden på onsdagen som flera polispatruller larmades till Näsbychaussén. Poliserna var förberedda på att möta en person med laddat vapen.

– Vi åkte dit med många patruller. Det var innan vi fick klart för oss att det var en plastpistol, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

En av poliserna som kom dit fick dessutom ”pistolen” riktad mot sig.

– Ett livsfarligt agerande, säger Calle Persson.

Polisen kunde senare konstatera att det inte var ett äkta vapen. Poliserna på plats uppger att plastpistolen var mycket likt ett riktigt vapen.

En kille på 15 år är skäligen misstänkt för hot mot tjänsteman. Polisen överlämnade honom till han vårdnadshavare. Polisen tog plastpistolen i beslag.

Sigrid NurboSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.