1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Stor risk för bränder - Förbud att elda i hela nordöstra Skåne

Det är stor risk för gräs- och skogsbränder i skog och mark. Därför införs nu eldningsförbud i alla kommuner i nordöstra Skåne.
Kristianstad • Publicerad 26 juni 2019 • Uppdaterad 27 juni 2019
Förbud att elda gäller i Bromölla, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Osby och Östra Göinge. Det är stor risk för brand i skog och mark.
Förbud att elda gäller i Bromölla, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Osby och Östra Göinge. Det är stor risk för brand i skog och mark.Foto: Tor Andre Johannessen

Förbudet gäller eldning utomhus, det vill säga det är förbjudet att göra upp eld eller grilla utomhus. Förbudet började gälla från klockan 11 onsdagen den 26 juni. Beslutet gäller Bromölla, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Osby och Östra Göinge.

I Kristianstads kommun får man grilla i en utomhusgrill eller vid särskilda grillplatser som är iordningställda. Men elden måste bevakas noga så att ingen glöd sprider sig.

I Kristianstads kommun får man elda i utegrill, men elden måste bevakas noga.
I Kristianstads kommun får man elda i utegrill, men elden måste bevakas noga.Foto: LENA EHRING
Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.