1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Stadsfesten: 20 000 besökare - noll kända incidenter

Det var cirka 20 000 besökare på Stadsfesten i helgen. - en publiksuccé. Dessutom var festen mycket lugn. Inga bråk, såvitt polisen känner till.
Hässleholm • Publicerad 27 augusti 2019
Det var trångt framför scenen. Men ändå mycket lugnt.
Det var trångt framför scenen. Men ändå mycket lugnt.Foto: ARNE FORSELL

Centrumledare Johan Jönsson myser i solskenet när han ska sammanfatta Stadsfesten. Förra året kom cirka 15 000 personer.

– Vi uppskattar att cirka 20 000 personer besökte Stadsfesten. Det är inte vetenskap men vi talade med entrévärdar. Och vi kunde själva se att det var fler än i fjol, säger Johan Jönsson.

Under måndagen var han i kontakt med polisen. Polisen sa att det inte rapporterats in några bråk eller incidenter i samband med Stadsfesten.

– Det är väldigt glädjande.

Robin Stjernberg var en av artisterna på Stadsfesten.
Robin Stjernberg var en av artisterna på Stadsfesten.Foto: ARNE FORSELL

Kommunpolis Veronica Gustafsson säger till Kristianstadsbladet att festen var ”otroligt lugnt”.

– Det är knappt så att vi har behövt prata om det. Stadsfesten har inte genererat någon anmälning, vad jag hört. Det är roligt att det blev ett så lyckat arrangemang.

Veronica Gustafsson tror att den begränsade ytan spelar en roll, liksom närvaron av familjer med barn.

– Det blir lite lugnare då.

Hon berömmer även krögarna.

– De är duktiga aktörer och överserverar inte, då blir det mindre problem med berusade personer. Krögarna sköter det bra.

Andreas LovénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.