1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Sportlovet – Kan du hoppa lika långt som en groda?

Sportlovet under vecka 8 firar 80 år och alla barn är lediga från skolan. Det finns massor att göra i Kristianstad, Hässleholm och Östra Göinge.
Kristianstad • Publicerad 14 februari 2020 • Uppdaterad 20 april 2020
Det finns mycket att göra på sportlovet, i simhallar, sporthallar på fritidsgårdar med mera.
Det finns mycket att göra på sportlovet, i simhallar, sporthallar på fritidsgårdar med mera.Foto: Peter Ã…klundh

I Kristianstad har Vilans fritidsgård öppet redan på fredagskvällen och Barbacka fritidsgård har Alla hjärtans-disco. Varje dag i veckan finns det sedan flera olika saker att göra.

Det blir cirka 200 aktiviteter i år. Många deltar, från Regionmuséet, Naturum och Barbacka till Kristianstads pistolklubb. Hela programmet kan du hitta på kristianstad.se/lov.

I Östra Göinge finns till exempel skridskoåkning i ishallen i Glimåkra, prova-på olika idrotter, bio, bad och teater. Fritidsgårdarna har öppet i både Sibbhult, Knislinge och Broby. Östra Göinge kommun fortsätter med att Ledstjärnorna i årskurs 3, 5 och 6 planerar, leder och medverkar i aktiviteter i varje by. På sportlovet är det Knislinge och Brobys tur.

Fryshuset håller öppet måndag-fredag klockan 10-14 för motorintresserade ungdomar i sin nya lokal på Pappersbruksvägen 8 i Broby. Passa på att kolla in deras nya lokal.

Det blir lördagsprogram med pyssel och teater på Kulturhuset Vita Skolan i Broby. Här hittar du hela sportlovsprogrammet för Östra Göinge.

I Hässleholm kan du bada i Qpoolen, det blir sportlovscup där också. Fritidsgården Markan har öppet med olika aktiviteter, du kan åka skridsko i Österås ishall. Sportlovsöppet på Hässleholms museum är det tisdag-torsdag klockan 11-16. Aktiviteter för barn och andra, stor spänning och pyssel där du kan bygga ditt eget fordon och måla det.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.