1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Skottlossning på Näsby – ”Vi känner oss rädda”

Skott avlossades på Näsby i fredags kväll. Ett kulhål hittades i en bil. Två personer som bor i området säger att de känner sig rädda, de funderar på att flytta. ”På kvällarna känner jag att jag inte kan röra mig som jag vill i området”, säger en av dem.
Näsby • Publicerad 9 december 2019
Vid 19-tiden i fredagskväll fick polisen in flera samtal om smällar från misstänks skottlossning på Näsby. Polisens tekniker och polishundar genomsökte området under kvällen.
Vid 19-tiden i fredagskväll fick polisen in flera samtal om smällar från misstänks skottlossning på Näsby. Polisens tekniker och polishundar genomsökte området under kvällen.Foto: Lasse Ottosson

Vid 19-tiden i fredagskväll fick polisen in flera samtal om smällar från misstänks skottlossning på Näsby. Ett större område kring Bjäregatan och Vemmenhögsgatan spärrades av. Polisens tekniker och polishundar genomsökte området under kvällen. Polisen höll förhör med personer på plats.

Under lördagen berättade polisen att man hittat skotthål i en bil.

Rejhanullah Ibrahimi hörde skotten. Han bor inom området som polisen spärrade av på fredagskvällen.

– Jag tror att det var tre skott, säger han.

Hans föräldrar har blivit mer oroliga den senaste tiden, bland annat när han ska hem sent på kvällen efter jobbet.

– Det har hänt mycket de senaste månaderna. Vi har blivit rädda, säger han.

Ett större område kring Bjäregatan och Vemmenhögsgatan spärrades av.
Ett större område kring Bjäregatan och Vemmenhögsgatan spärrades av.Foto: Lasse Ottosson

– Jag tycker att polisen gör att bra jobb, men jag hade velat att de kom hit oftare på kvällarna. Den tiden när det är massa gäng ute ser man inte polisen. Polisen vet nog själva vilka gängen är.

Han funderar på att flytta från Näsby. Han känner sig inte trygg.

Kristianstadsbladet träffar en annan man i närheten av den misstänkta brottsplatsen. Han vill också flytta.

– Jag tycker om att bo på Näsby. Jag har mina vänner här, men vi är rädda. På kvällarna vill jag inte släppa ut mina barn. Och jag kan inte röra mig som jag vill i området, säger mannen, som inte vill ha sitt namn i tidningen.

Polisen knackade dörr under lördagen. På söndagen var ingen gripen.

Torsdagen den 28 november var det skottlossningen mot en bostad på Vilan. Ingen som befann sig i lägenheten kom till skada. Polisen rubricerar brottet som försök till mord.

Den 14 november besköts en lägenhet på Näsby med flera skott. Ingen kom till skada. Brottet rubriceras som försök till mord.

Polisen hittade ett skotthål i en bil.
Polisen hittade ett skotthål i en bil.Foto: Lasse Ottosson
Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.