Skolbrandmän ska stoppa smällare på Linnéskolan

Publicerad 26 mars 2019
Minst fem gånger har elever avfyrat smällare på Linnéskolan sedan augusti.
Minst fem gånger har elever avfyrat smällare på Linnéskolan sedan augusti.Foto: Bosse Nilsson

Linnéskolans har haft problem med elever som avfyrar smällare. Nu får skolan skolbrandmän.

Hässleholm

Minst fem gånger har elever avfyrat smällare på skolan sedan augusti. Smällarna var både inomhus och utomhus. Senaste gången var i februari.

– Det är viktigt att kommunen tar tag i problemen innan de blir för stora, säger Mattias Östling, brand­inspektör vid räddningstjänsten i Hässleholm.

Från april ska två brandmän vara på skolan varje dag, under rasten klockan 9.15-10.15. Syftet är att skapa relationer mellan elever och blåljuspersonal. Projektet heter ”skolbrandmän”. Liknande projekt i bland annat Helsingborg har gett bra resultat.

– Där har skadegörelsen minskat, säger Mattias Östling.

Linnéskolan i Hässleholm har haft problem med elever som avfyrar smällare. Veckan innan sportlovet fick räddningstjänsten rycka ut tre dagar i sträck.
Linnéskolan i Hässleholm har haft problem med elever som avfyrar smällare. Veckan innan sportlovet fick räddningstjänsten rycka ut tre dagar i sträck.Foto: Åsa Borglin
Åsa BorglinSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.