Annons
  1. Svenska
  2. Svenska
  3. العربية

Sabotage på det nyöppnade badet på Gamlegården

ABK har öppnat badet på Gamlegården igen efter stor renovering. Efter några dagar bara började skadegörelsen. ABK fick tidigare hot om att badet skulle skadas.
Kristianstad • Publicerad 23 juli 2019
Badet på Gamlegården blev öppet igen 8 juli efter renovering
Badet på Gamlegården blev öppet igen 8 juli efter renoveringFoto: Victor Lindstammer

Badet på Gamlegården blev öppet igen 8 juli efter renovering. Det är en stor satsning för att lyfta bostadsområdet där. Bredvid finns den nya aktivitetsplatsen som ska öppnas i augusti.

Före invigningen fick ABK hot om att badet skulle skadas. Under fösta veckan var det bland annat sabotage av solceller och de klippte sönder staket, säger ABK som hoppas få hjälp från boende för att veta vem som gör det.

Annons

Skadegörelser kan leda till allvarliga olyckor med glas på marken och i vattnet. Hål i staketet som kan barn komma in genom och riskera att drunkna.

– Det är tråkigt när det börjar så här, säger Karl - Henrik Persson, bygg- och inköpschef på ABK.

Det finns också ett annat problem, med folk som spelar på natten på aktivitetsplatsen bredvid badet. Det stör naturligtvis grannarna.

- Vi gör vad vi kan, kommer vi inte till rätta med det måste vi göra något som vi inte vill, säger han.

Karolina AlfredssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons