1. Svenska
  2. English
  3. العربية

S-politiker vill att kommuner tar över AF:s ansvar - tar strid med regeringen

Arbetsförmedlingen ska lägga ner 130 av 242 kontor i Sverige. Nu kräver Skånes socialdemokrater att kommunerna får ta över rollen att matcha arbetssökande och jobb. Fler s-politiker i Skåne har skrivit ett brev till regeringen.
Nordöstra Skåne • Publicerad 11 april 2019 • Uppdaterad 12 april 2019
Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S)-
Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S)-Foto: Naina HelÈn JÂma/TT

Arbetsförmedlingen ska skära ner, både på antalet kontor och anställda. Kontoren i Hässleholm, Bromölla och Broby ska läggas ner.

Nu har flera socialdemokratiska kommunalråd och politiker i Skåne skrivit ett brev till arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S).

De kräver i brevet att kommunerna och Arbetsförmedlingen ska samarbeta ännu mer.

Bland de skånska S-politikerna finns bland andra Marika Bjerstedt Hansen i Osby, Jenny Önnevik i Bromölla, Anders Bengtsson i Östra Göinge och Lena Wallentheim i Hässleholm.

Regeringen har i Januariöverenskommelsen med C och L sagt att det ska vara möjligt för fristående aktörer att ta över en del av Arbetsförmedlingens ansvar.

De skånska S-politikerna föreslår att Sveriges kommuner ska vara en sådan fristående aktör.

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Torun BörtzSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.