1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Rulltrappor och hiss ska renoveras på centralstationen

På måndag den 12 augusti börjar två stora renoveringar på centralstationen. Hissen och rulltrapporna ska renoveras. Arbetet är inte klart förrän i december, innan jul.
Hässleholm • Publicerad 9 augusti 2019
Det blir svårare att ta sig fram på centralstationen framöver. Rulltrappor och hissen inne på stationen ska renoveras. Även rulltrapporna vid spår 7 och 8 ska renoveras.
Det blir svårare att ta sig fram på centralstationen framöver. Rulltrappor och hissen inne på stationen ska renoveras. Även rulltrapporna vid spår 7 och 8 ska renoveras.Foto: Andreas Lovén

Rulltrapporna är gamla och slitna. De har bytts ut efter hand. Nu är det dags för rulltrapporna och hissen inne i stationsbyggnaden. Arbetet för med sig att det blir svårare ta sig fram för alla personer som nyttjar övergången.

Arbetet med hissen pågår under veckorna 33 till 36. Under den tiden måste personer som behöver åka hiss använda hissen vid Norra Station. Då måste man ta omvägen via tunneln under spåren. Jernhusen och Trafikverket ska skylta upp ordentligt.

När hissen är klar ska rulltrapporna bytas på stationen. Det blir under vecka 37-47.

Rulltrapporna från spår 7 och 8, mellan perrong och gångbro, ska också bytas ut. Det arbetet ska göras i etapper mellan vecka 35 och 51.

Jernhusen och Trafikverket ska öka närvaron på stationen och förstärka jouren för hissar och rulltrappor som är i gång under arbetet.

Andreas LovénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.