1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Rondellen vid Långebro stängs för trafik – öppnar den 13 maj

Den nya rondellen vid Långebro stängs för trafik i tre veckor, från den 22 april. Den nya rondellen öppnar igen den 13 maj.
Kristianstad • Publicerad 23 april 2019
Tack vare mild vinter kan rondellen öppna sex veckor tidigare, den 13 maj. Det är C4 Tekniks projektledare Rutger Swenson och informatör Henrik Wester glada för.
Tack vare mild vinter kan rondellen öppna sex veckor tidigare, den 13 maj. Det är C4 Tekniks projektledare Rutger Swenson och informatör Henrik Wester glada för.Foto: Tommy Svensson

Arbetet med den nya rondellen pågår. Trafiken har letts om via en tillfällig rondell. Därför har C4 Teknik och entreprenörer kunnat jobba med den nya rondellen.

Det passerar mellan 14000 och 15 000 fordon per dygn här.

Foto: Grafik: Ingela Rutberg/Kristianstadsbladet

Målet var att öppna den nya rondellen i slutet av juni, men den blir klar redan den 13 maj.

Det beror bland annat på att vintern varit mild, det har inte varit någon tjäle i marken.

Sista etappen började måndag 22 april. Då stängdes avfarten till och från Härlöv. Den 28 april stängs även trafiken till och från Härlövsängaleden, Långebrogatan mot centrum och Allégatan från Hagtornsvägen stängs av. De kommer att vara stängda till den 13 maj.

Bland annat ska belysning och skyltar sättas upp.

– Då måste vi ha stängt för trafik. Vi vill uppmana dem som är på genomfart att välja andra vägar, säger Henrik Wester, informatör på C4 Teknik.

Morgonen den 13 maj släpps trafiken på igen. Den nya rondellen invigs klockan 10.

Den 13 maj öppnar nya rondellen. Invigning klockan 10.
Den 13 maj öppnar nya rondellen. Invigning klockan 10.Foto: Tommy Svensson
Ingela RutbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.