1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Rondellen vid Långebro öppen igen

Rondellen vid Vilan var öppen för trafik redan på söndagskvällen. ”Fullt körbar”, säger Kristianstadsbladets fotograf.
Publicerad 13 maj 2019
Rutger Swenson, projektledare på C4 Teknik, och Henrik Wester, Henrik Wester för C4 Tekni, är glada att kunna öppna rondellen sex veckor tidigare, tack vare den milda vintern. Arkivbild.
Rutger Swenson, projektledare på C4 Teknik, och Henrik Wester, Henrik Wester för C4 Tekni, är glada att kunna öppna rondellen sex veckor tidigare, tack vare den milda vintern. Arkivbild.Foto: Tommy Svensson

Kristianstad

Den nya rondellen skulle öppnas för trafik först på måndagen. Men redan på söndagskvällen kunde trafiken köra där. Faktum är att rondellen blivit klar sex veckor tidigare än planerat. Detta tack vare det milda vintervädret, enligt C4 Teknik.

– Den är fullt körbar, det kan nog bli bra även med mer trafik, säger Kristianstadsbladets fotograf Tommy Svensson som blev en av de första att provköra.

I höstas började rondellen byggas om. Ett par helger har trafiken också varit helt avstängd.

Under resten av maj ska cykelbanorn blir färdiga.

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.