1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Resenär nummer en miljon firad – Succé för busslinje

Här är han! Resenär nummer en miljon på Skånetrafikens succélinje 545 under 2019. ”Det känns bra att åka buss. Men den brukar ha lite problem med att hålla tiden", säger Ali Hosseini, resenär nummer en miljon.
Broby • Publicerad 28 november 2019
Här firas den miljonte resenären, Ali Hosseini, på linje 545 under onsdagen. Daniel Jönsson (M) delar ut blommor. Emma Eriksson från Skånetrafiken bjuder på diplom och 15 dagars fritt resande i hela Skåne.
Här firas den miljonte resenären, Ali Hosseini, på linje 545 under onsdagen. Daniel Jönsson (M) delar ut blommor. Emma Eriksson från Skånetrafiken bjuder på diplom och 15 dagars fritt resande i hela Skåne.Foto: Tommy Svensson

19-årige Ali kom till Sverige för fyra år sedan. Han bor i Hanaskog och läser plåt- och svetsutbildningen på Göinge utbildningscenter i Sibbhult.

I fjol nådde Skånetrafiken en miljon resenärer på linje 545 först under julhelgen. I år blir det tidigare på grund av att linjen kör inom CSK, C4 Shopping (invigdes i september 2018) och högstadieelever i Östra Göinge reser med Skånetrafiken till skolan (sedan höstterminen 2018).

2014 var det 750 000 resenärer som åkte med linjen – nu är den en av Skånetrafikens succélinjer.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.