1. Svenska
  2. Svenska
  3. العربية

Politiker tvingas lämna sin bostad

ABK säger upp kommunpolitikern Abdikarim Hassan på grund av många sena betalningar med hyran. Den 31 oktober måste han lämna sin lägenhet.
Kristianstad • Publicerad 25 juli 2019
Abdikarim Hassan
Abdikarim HassanFoto: Tommy Svensson

Han är uppsagd på grund av att han inte betalat sin hyra i tid under en lång period. Det är en orsak till uppsägning enligt hyreslagen, säger ABK:s kommunikationschef Jonas Rosenberg.

ABK har lämnat en ansöka för att stämma Abdikarim Hassan till Kristianstads tingsrätt, för att få honom att lämna sin lägenhet på grund av obetalda hyror.

Det handlade om hyror för fyra månader i år. Totalt ville ABK ha 25 000 kronor.

ABK har misslyckats att nå honom via Kronofogden eller polisen för delgivning.

Nu har Abdikarim betalat avgifterna och hyror, därmed dragit tillbaka ABK stämningsansökan hos tingsrätten, men ABK väljer att säga upp honom från hans lägenhet till den 31 oktober, på grund av den sena hyresbetalningarna som fortsätter, enligt ABK:s jurist, Rebecca Elvstrand,

Matti StenrosenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.