1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Politiker frågades ut om Näsby

Ledande politiker för partierna i kommunfullmäktige fick på lördagen den 21 september diskutera social hållbarhet och trygghet på Näsby. Samtliga hyllade området, men medgav att det finns problem.
Kristianstad • Publicerad 23 september 2019
Politikerutfrågning på Gamlegården centrum på temat "Näsby – vision 2030". Från vänster Mikael Persson (V), Anders Tell (S), Noah Englesson (C), Pierre Månsson (L), Jan Svensson (KD) och Peter Johansson. Inga-Lill Bengtsson och Sofyan Aswad från Kb Mosaik var utfrågare.
Politikerutfrågning på Gamlegården centrum på temat "Näsby – vision 2030". Från vänster Mikael Persson (V), Anders Tell (S), Noah Englesson (C), Pierre Månsson (L), Jan Svensson (KD) och Peter Johansson. Inga-Lill Bengtsson och Sofyan Aswad från Kb Mosaik var utfrågare.Foto: Tommy Svensson

Temat för utfrågningen var ”Näsby 2030 – vision och hur når vi dit?” och dagens moderatorer var journalisterna Inga-Lill Bengtsson och Sofyan Aswad från Kb Mosaik. Utfrågningen var i Gamlegårdens centrum. En del personer stannade till när de gick förbi, andra satte sig ner och lyssnade på vad politikerna hade att säga.

Efter två timmars samtal om allt från jobb, fritid, trygghet, problem med droger, gäng och kriminalitet var det svårt att enas om en vision för 2030.

Till exempel tyckte Anders Tell (S) att man skulle sätta ett mål för hur många elever som klarar grundskolan och Noah Englesson (C), att man ska sätta ett högt mål för att fler ska rösta i valet, att på sikt kunna vara bättre än i Åhus som ligger på över 90 procent.

Utfrågningen var en del av Framtidsveckan.

Pierre Månsson (L) avslutade med att informera om att alla kan ställa frågor till kommunen på ett öppet hus (Dialogmöte) på Lingenässkolan den 13 november klockan 17-19.30. Där kan du träffa och prata med politiker. Även tjänstemän finns på plats.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.