1. Svenska
  2. Svenska
  3. العربية

Polisen spärrade av centrala Hässleholm – misstänkt mordförsök

Polisen fick in ett larm om ett okänt föremål i centrala Hässleholm på lördagen. Ett stort område spärrades av. Insatsen pågick i över sex timmar. Händelsen utreds som mordförsök.
Hässleholm • Publicerad 14 januari 2019
Ett okänt fyrkantigt föremål hittades på marken, vid en bil på Verkstadsgatan i centrala Hässleholm. Personal från nationella bombskyddet och kriminaltekniker undersöker området kring bilen.
Ett okänt fyrkantigt föremål hittades på marken, vid en bil på Verkstadsgatan i centrala Hässleholm. Personal från nationella bombskyddet och kriminaltekniker undersöker området kring bilen.Foto: Johan Nilsson/TT

– Det finns en anmälan upprättad om försök till mord. Det är tidigt i utredningen. I nuläget går vi inte in på varför vi har den rubriceringen, säger Emil Johnsson, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Det var strax efter 10-30-tiden som fick polisen larm om ett okänt föremål intill en bil på Verkstadsgatan i centrala Hässleholm.

– Personen såg föremålet vid sin bil och tyckte det såg suspekt ut, det kändes inte bra. Patrullen som kom till platsen kunde inte heller bedöma om föremålet var ofarligt, säger Kim Hild, presstalesperson på polisen.

Ett större område spärrades av. Polisens bombskydd kallades till platsen. Även räddningstjänst och ambulans kallades till platsen.

Vid 16-tiden var bombskyddet klara med sitt arbete.

Det misstänkta föremålet ska undersökas vidare av polisen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet kan det handla om en skarp bomb som kan fjärrutlösas med en mobiltelefon. Men polisen vill varken bekräfta eller dementera de uppgifterna.

Ingen person har ännu gripits.

Pär TrulssonSkicka e-post
Peter MaunulaSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.