1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Polisen ska höra en person misstänkt för stenkastning

En person yngre än 18 år är skäligen misstänkt för att ha kastat stenen som skadade en 11-årig flicka måndagen den 17 juni. Polisen ska förhöra honom kring händelsen.
Kristianstad • Publicerad 25 juni 2019
Polisen söker fler vittnen som kan ha sett när en flicka med skadad av en stor sten.
Polisen söker fler vittnen som kan ha sett när en flicka med skadad av en stor sten.

Det var två personer på scooter eller moped som kastade en 1,7 kilos sten mot polisen. En 11-årig flicka blev skadad. Händelsen inträffade mellan Göingegatan och Albogatan vid 20.30-tiden måndagen den 17 juni.

Polisen har namnet på en person som är skäligen misstänkt.

– Polisen ska förhöra honom om händelsen. Vi söker fortfarande vittne som kan ge uppgifter kring den andra gärningsmannen, säger polisinspektör Åsa Svärd som leder förundersökningen.

Flickan fick åka in till sjukhuset, hennes ben blev skadat.

Händelsen inträffade mellan Göingegatan och Albogatan på Gamlegården.

En svart/grå sliten scooter (mc eller moped) kom från vändplatsen på Göingegatan och passerade platsen. På scootern satt två gärningsmän med luvorna på sina tröjor uppdragna. En bar vit luvtröja, den andre en grå med ränder på ärmarna.

Polisen tar emot tips på 114 14.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.