1. Svenska
  2. Svenska
  3. العربية

Polisen jagade maskerad förare – var beväpnad

Den maskerade föraren flydde i bil genom Kristianstad. Polisen tog upp jakten. Vid Prästallén hann polisen ifatt bilen och tvingade föraren att stanna. Föraren greps med en pistol på sig.
Kristianstad
Publicerad 30 april 2019 • Uppdaterad 2 maj 2019
Polisen fick larm om stöld på Charlottesborg mitt i natten, något som ledde till en biljakt.
Polisen fick larm om stöld på Charlottesborg mitt i natten, något som ledde till en biljakt.Foto: Johan Nilsson/TT

En natt i februari fick polisen larm om en pågående stöld på Charlottesborg. När de kom dit körde en bil i hög fart därifrån.

Polisen tog upp jakten på bilen. Vid Prästallén tog det stopp. Föraren kröp ur bilen genom en fönsterruta och började springa. Han hade en rosa fiskehatt och var maskerad för ansiktet. Mannen snubblade och föll.

En polisman fick tag i honom. När maskeringen åkt av kände polisen igenom mannen, en 37-åring. Polisen reste honom upp. Där mannen legat låg det en skarpladdad pistol.

Tingsrätten dömer 37-åringen till två års fängelse för brott han gjort vid flera tillfällen, bland annat grovt vapenbrott, grov vårdslöshet i trafik, bilstöld, narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.