1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Polisen: Här delades böterna ut

På nio ställen vid Kristianstad gjorde polisen kontroller under trafikveckan i slutet av april. Flest fortkörare togs mellan Fjälkinge och Rinkaby, på Hallingavägen.
Kristianstad • Publicerad 11 maj 2020
Hastighetskontroll på Hallingavägen Fjälkinge-Rinkaby.
Hastighetskontroll på Hallingavägen Fjälkinge-Rinkaby.Foto: Tommy Svensson

24 fortkörare, fyra narkotikabrott och drograttfyllor. De flesta som körde för fort togs mellan Fjälkinge och Rinkaby, på Hallingavägen.

På grund av ett broarbete mellan Viby och Rinkaby är den vägen är avstängd, fram till den 14 maj. Trafiken leds om via Hallingavägen.

– Många har hört av sig och klagat på att bilisterna kör fort där, säger Brodde Norén, trafikpolis i Kristianstad.

Hastighetskontroll på Hallingavägen. Trafiken har minskat under corona, ändå åkte 24 fast för fortkörning under polisens trafikvecka.
Hastighetskontroll på Hallingavägen. Trafiken har minskat under corona, ändå åkte 24 fast för fortkörning under polisens trafikvecka.Foto: Tommy Svensson

Vid stärkelsefabriken på E22 förlorade en förare sitt körkort.

Polisen kontrollerade även förare längs E22 vid Bäckaskog, på väg 1648 mellan Åsum och Åhus, vid Mansdalavägen i Vä och vid Råbelöv. Resultatet blev ungefär som polisen väntat.

– Det är ett normalt utfall, särskilt med tanke på corona. Trafiken har trots allt minskat , säger Brodde Norén.

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.