1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Person hällde bensin över sig i kommunhuset – hotade tända eld

Vid 11-tiden kom en person in på kommunhuset i Broby och hällde bensin över sig. Polis, räddningstjänst och ambulans var snabbt på plats. Vid 12-tiden meddelas att personen i fråga är övermannad och ute ur byggnaden.
Broby • Publicerad 15 maj 2019
Vid 11-tiden kom en person in på kommunhuset i Broby och hällde bensin över sig. Strax innan klockan 12 var situationen löst.
Vid 11-tiden kom en person in på kommunhuset i Broby och hällde bensin över sig. Strax innan klockan 12 var situationen löst.Foto: Tommy Svensson

Larmet kom till SOS klockan 11.07. Kommunhuset fick utrymmas på personal.

Kommunhuset spärrades av cirka 11.40. Strax innan klockan 12 var situationen löst.

– Personen är gripen. Nu får polisen utreda närmare varför personen agerade som den gjorde, säger Dan Svensson, yttre befäl på räddningstjänsten.

Omhändertagandet ska enligt Östra Göinge kommuns uppgifter ha gått lugnt tillväga.

Östra Göinge kommun skriver i ett pressmeddelande att stark lukt och brandfarlig vätska fortfarande finns kvar i kommunhuset. Därför håller kommunen stängt under resten av onsdagen.

– Det här är ett hot mot kommunens verksamhet. Det är främst ett polisärende men också ett personalärende. Det vi måste fokusera på nu är att ta hand om de som mött den här personen, säger kommunalrådet Patric Åberg (M) till Kristianstadsbladet.

Fler personer stannade till utanför kommunhuset.

– Går det så långt att en man hotar att tända eld på sig själv, då måste något verkligen hemskt ha skett i hans liv, säger en kvinna som går förbi.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Maria SällbergSkicka e-post
Pär TrulssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.